Natuurbegrazing

Net als onze klanten willen we weten wat we eten. Waar komt ons vlees vandaan, wat voor leven heeft het dier gehad? Het welzijn van een dier, de leefomstandigheden (natuurbegrazing), de wijze van slachten en het ambachtelijk verwerken zijn allemaal van invloed op de uiteindelijke smaak en kwaliteit van het vlees. Hereford vlees, zo gezond en smakelijk als rundvlees hoort te zijn.

De Lage Landen gebruikt Herefords om natuurgebieden van Het Drentse Landschap te begrazen. Er staan in deze natuurgebieden allerlei kruiden die de koeien met smaak eten. En deze smaak vindt u weer terug in het vlees. In de winter krijgen de dieren hooi uit het natuurgebied om te eten. Bovendien krijgen de dieren alle tijd en ruimte om te groeien. Dat komt de kwaliteit ten goede.

Natuurbegrazing

De Hereford is een runderras dat goed bestand is tegen alle nukken van het klimaat, hierdoor kunnen de runderen het hele jaar buiten lopen. Het rustige karakter van de Hereford runderen maakt goed beheer mogelijk. Onze kuddes zijn goed te benaderen en gemakkelijk in de omgang. Een dier dat goed past in Het Drentse Landschap.

Natuurbegrazing

Deze natuurgebieden zijn vrij toegankelijk en het hele jaar door te bezoeken, voor een heerlijke wandeling tussen onze bijzondere koeien. Bezoek ook onze boerderijwinkel en laat u informeren over het aanbod in vlees en streekproducten. Hou ook onze Facebook pagina in de gaten voor de laatste nieuwtjes of ga naar onze contactpagina en stel uw vraag!