Vlees

Hereford Rund:

Doordat de Hereford koeien volop bewegingsruimte hebben en zelf bepalen wanneer en wat ze willen eten ontstaat er een heerlijk stukje Hereford vlees.

De Hereford staat bekend om zijn van nature mooie marmering. Deze kleine vetadertjes die door het vlees lopen zorgen voor een ongekende malsheid en smaak. Deze vetadertjes smelten tijdens het bakken of grillen! Hierdoor is er nauwelijks tot geen vet nodig bij de bereiding en kent Hereford vlees een ongekend lekkere smaak.

shutterstock_275493062

Na een prachtig leven in het Drentse landschap worden de koeien uiteindelijk geslacht. Na de slacht laten we het vlees rijpen in de koelcel. Deze methode werd vroeger veelvuldig toegepast maar is in de vergetelheid geraakt. Ambachtelijke vlees als in vroegere tijden!

Het afhangen en rijpen na het slachten zorgt voor perfect mals en smaakvol vlees. Wij passen de rijping daarom weer toe en daar zijn we trots op!

Nederlands Landvarken:

In 2019 hebben wij de veehouderij uitgebreid met Nederlandse Landvarkens. Dit zuivere ras proberen wij te behouden van verdwijnen, waarbij wij de varkens onder andere inzetten om lokale landbouwakkers te ontdoen van gewasresten. Ook het vlees van de Nederlandse Landvarken staat bekend om zijn goede smaak en kwaliteit!